Omakotitalon ilmanvaihto

Tiesitkö, että omakotitalon ilmanvaihto voidaan toteuttaa osittain tai kokonaan aurinkoenergialla?

 

SolarVentin aurinkoilmakeräimet suodattavat auringon säteilyä ja muuttavat tuon energian ilmavirraksi, jonka avulla talon ilmanvaihto voidaan toteuttaa joko osittain tai kokonaan pelkän aurinkoenergian voimalla.

Rintamamiestalon ilmanvaihto

SolarVentin ilmanvaihtojärjestelmä sopii erityisen hyvin vanhaan rintamamiestaloon, jossa ei ole nykyaikaisia koneellisesti toimivia ilmanvaihtokanavia. SolarVentin ilmanvaihtoyksikkö puhaltaa taloon kuivaa sekä raikasta sisäilmaa ja kierrättää tunkkaista, kosteaa sisäilmaa ulos. Näin talon ilmasto pysyy raikkaana, eikä kosteus pääsee kertymään rakenteisiin.

 

Valikoimastamme löydät ratkaisun niin isomman kuin pienenkin mökin ilmanvaihdon järjestämiseen.

Ilmanvaihto omakotitaloon ilman sähköä

SolarVenti aurinkoilmakeräimet on suunniteltu tuottamaan ilmavirtaa sisätiloihin pelkän aurinkoenergian voimalla. Aurinkoilmakeräin hyödyntää auringon tuottamaa energiaa ja muuttaa sen kuivaksi, lämpimäksi ilmaksi, jonka kone puhaltaa rakennuksen sisätiloihin. Aurinkoilmakeräimeen voi hankkia myös lisäosan, jonka avulla laite toimii lisäsähköllä silloin, kun pelkkä auringon voima ei riitä – esimerkiksi pilvisinä päivinä.

Miten SolarVenti toimii pilvisinä päivinä?

Ilmanvaihto voidaan toteuttaa pilvisinä päivinä SolarVentin lisälaitteen avulla myös sähköllä. Jos siis pelkän aurinkoenergian hyödyntäminen ilmanvaihossa huolestuttaa, voit ostaa SolarVentin ilmanvaihtojärjestelmään älykkään lisälaitteen, joka mahdollistaa ilmanvaihdon toimivuuden sähköllä silloin, kun aurinko ei paista.

Älykkäässä lisäälaitteessa on myös muitakin ominaisuuksia, joilla teet SolarVentin käytöstä entistä parempaa. Lisälaite mahdollistaa esimerkiksi talon viilennyksen helteiseen yöaikaan.

 

SolarVenti toimii kuitenkin hyvin myös ilman lisälaitetta, sillä yleensä viikkomme eivät koostu pelkistä pilvisistä päivistä, vaan aurinkoa ja sen energiaa pystytään hyödyntämään ilmanvaihtoon myös syyskuukausina.

SolarVentin lisälaitteella saat aurinkoilmakeräimen toimimaan tarvittaessa myös sähköllä.