Kellarin ilmanvaihto

Tuntuuko kellarin ilma tunkkaiselta tai oudon hajuiselta? Huolestuttaako kellarin kosteusongelmat ja kosteuskäyttäytyminen talven jälkeen? 

 

Jos kellarin ilmanvaihto ei ole kunnossa, tekee maan alta kumpuava kosteus koko kellarin nopeasti tunkkaisen tuntuiseksi. Vaikutukset eivät kuitenkaan jää pelkästään maan alle, vaan kellarin huono ilmanvaihto voi aiheuttaa ongelmia koko talolle.

 

Kellarin ilmanvaihto ei ole yhdentekevää, sillä se voi vaikuttaa koko talon ilmanvaihtoon ja kosteuden hallintaan. Pahimmillaan kellarin kosteus vaikuttaa myös talon rakenteisiin ja sisäilmaan. Tämän vuoksi on tärkeää ennaltaehkäistä kosteuden leviämistä ja huolehtia kellarin ilmanvaihdosta hyvissä ajoin.

Kellarin ilmanvaihto suojaa koko taloa

Kellarin ilmanvaihto suojaa koko taloa

Pahimmillaan kellarin kosteus ja ilmanvuoto tekevät myös asuintalon ilmasta paikoittain tunkkaista, puhumattakaan siitä, miten se vaikuttaa talon rakenteisiin pidemmällä aikavälillä. Kosteudet rakenteissa voivat pahimmillaan aiheuttaa mittavia ongelmia, jos niihin ei puututa ajoissa.

 

Helppo ja edullinen tapa poistaa kosteutta ja raikastaa kellarin sisäilmaa on aurinkoilmakeräin. Tutustu ratkaisuihin, joilla saat kellarin ilman kiertämään ja kostean ilman poistumaan rakenteiden sisältä.

Miten tunkkaisen kellarin ilma raikastuu?

Kellarin ilmanvaihtoon voidaan vaikuttaa monin eri keinoin, mutta tärkeintä on saada sisäilma kiertämään ja kosteus poistumaan.
Kellarin ilmanvaihto vaikuttaa paitsi kellarin ilmaan, myös koko talon kosteudenhallintaan ja ilmanvaihtoon. Kun kosteus saadaan tehokkaasti poistumaan kellarista, ei se pääse tekemään tuhojaan talon rakenteisiin.

 

Aurinkoilmakeräin on helppo, useimpiin kellareihin sopiva ratkaisu. Aurinkoilmakeräimet ovat suunniteltu kierrättämään sisätilojen ilmaa aurinkoenergian voimalla. Aurinkokeräimellä ilmanvaihto on paitsi edullista, myös ekologista. Tutustu aurinkoenergiaa hyödyntävään SolarVentin aurinkoilmakeräimiimme, joiden patentoidut teknologiat mahdollistavat ilmanvaihdon helposti eri käyttökohteisiin.

 

Mökin ilmanvaihto aurinkoilmakeräimellä

Kellarin ilmanvaihto SolarVentin kellaripaketilla

SolarVentin kellaripaketit sisältävät aurinkoenergiaa hyödyntävän aurinkoilmakeräimen, joka on erityisesti suunniteltu poistamaan kosteutta ja raikastamaan sisäilmaa erittäin tehokkaasti.

Paketin sisältämät K-mallit ovat perusmalleja tehokkaampia. Lisäksi ne sisältävät SControl -Plussa ohjauslaitteen, jonka avulla SolarVentin toimintaa voidaan ohjata lämpötilan sekä kosteuden määrän perusteella.